پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت:برنامه ایمنی آب موثرترین روش جهت اطمینان پایدار از ایمنی یک سیستم تامین آب آشامیدنی، استفاده از راهکار ارزیابی جامع ریسک و مدیریت آن می باشد

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت:برنامه ایمنی  آب موثرترین روش جهت اطمینان پایدار از ایمنی یک سیستم تامین آب آشامیدنی، استفاده از راهکار ارزیابی جامع ریسک و مدیریت آن می باشد.




به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر امیر رشیدی افزود: تمام مراحل تامین آب از حوضه آبریز تا مصرف کننده را شامل و در این رهنمودها، چنین راهکارهایی در برنامه ایمنی آب اجرایی می باشد.




وی تصریح کرد: دسترسی به آب آشامیدنی سالم یک نیاز اساسی و از حقوق اولیه انسان هاست.




دکتر رشیدی، بیان کرد: عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم از جنبه های کمی و کیفی می تواند سبب بروز و شیوع بیماری‌های منتقله از آب شود.




معاون فنی مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه رویکرد مرسوم کنترل کیفیت آب آشامیدنی این رویکرد بر کنترل محصول نهایی استوار است گفت : هرچند با محدودیت هایی همراه است و نگرانی از وقوع حوادث و یا آلودگی های فیزیکی، میکروبی و شیمیایی در سامانه های تامین آب آشامیدنی و یا عدم کارکرد مناسب فرایندهای به کار رفته برای سالم سازی آب، همواره وجود دارد.




وی ابراز داشت: بهترین روش برای اطمینان از کیفیت آب آشامیدنی اجرای سیستم مدیریتی جامع و یکپارچه با همکاری کلیه سازمان های ذیربط می‌باشد.


دکتر امیر رشیدی، با اشاره به اینکه رویکرد جدید سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به این هدف اجرای برنامه ایمنی آب می باشد، گفت: برنامه ایمنی آب، رویکردی سیستماتیک جهت اطمینان از کیفیت آب و سالم بودن آب توزیع شده به مصرف کننده ها را ارائه می‌کند.




وی ادامه داد: برای این منظور توجه به منبع آب، چگونگی تصفیه، ذخیره سازی و توزیع آب تصفیه شده ضروری است.




مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه گفت: برنامه ایمنی آب مبتنی بر ارزیابی جامع از خطرات عواملی است، که می‌تواند شدیداً بر کیفیت آب توزیع شده به مصرف کننده ها تاثیر بگذارد.


 مهندس حامد اردکانی، بیان کرد: ارزیابی درباره چگونگی کنترل و مدیریت خطرات مهمترین عوامل است.


وی تاکید کرد: واژه برنامه ایمنی آب بیشتر در اروپا استفاده می شود اما در سایر نقاط اغلب واژه برنامه مدیریت خطر به کار می‌رود.




مهندس اردکانی، گفت: هدف برنامه ایمنی آب آشامیدنی مطمئن شدن از کیفیت آب آشامیدنی بر اساس مدیریت خطر است، که بر پیشگیری از آلودگی منابع آب آشامیدنی، تصفیه آب برای کاهش یا حذف آلودگی برای رسیدن به استانداردها، پیشگیری از آلودگی مجدد آب در مدت ذخیره سازی، توزیع و مصرف تاکید دارد.




انصاری رییس گروه واحد سلامت محیط مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: اجرای برنامه ایمنی آب آشامیدنی در کشور و به تبع آن در استان کهگیلویه و بویراحمد، و شهرهای هدف این برنامه شامل مادوان، یاسوج، دهدشت، گچساران، سی سخت و روستاهای هدف برنامه روستای تنگاری بویراحمد و موگرمون لنده می باشد وبا پیشبرد برنامه سایر شهر ها و روستاها در چارچوب این برنامه قرار خواهد گرفت 




مهندس علی انصاری، ابراز داشت: محدوده اجرایی ایمنی آب  کل سیستم تامین آب آشامیدنی از حوضه آبریز  تا محل مصرف را در بر دارد و این فرایند بصورت چرخه مداوم و با حمایت مدیران ارشد استانی و کشوری در حال اجرا می باشد  .




 وی یادآور شد: مهمترین اهداف این برنامه، اطمینان از کیفیت آب آشامیدنی بر اساس مدیریت خطر که شامل پیشگیری از آلودگی منابع آب آشامیدنی، تصفیه آب برای کاهش یا حذف آلودگی برای رسیدن به استانداردهای ملی و بین المللیو  پیشگیری از آلودگی مجدد آب در مدت ذخیره سازی توزیع و مصرف می باشد.




مهندس انصاری گفت:  این برنامه ده گام اساسی دارد که  با همکاری ادارات عضو بر اساس دستورالعمل کشوری در سراسر کشور در حال اجرا می باشد.




انصاری، با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل وزارتی تمام گام های برنامه باید به صورت پیوسته و در محدوده اجرای برنامه انجام پذیرد ابراز داشت همکاری مستمر ادارات و حمایت مدیریت ارشد استانی در پیشبرد اهداف برنامه نقطه قوت نیل به هدف است که میتواند گامهای موفق و رو به جلو را در آینده رقم بزند




رییس گروه واحد سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: این برنامه شامل ده گام می باشد، تشکیل تیم، توصیف سیستم، شناسایی رویدادهای مخاطره‌آمیز و ارزیابی اولیه و ثانویه خطرات شامل می‌شود.




مهندس انصاری در پایان خاطرنشان کرد:  گامهای پنجم تا دهم شامل طرح های توسعه و ارتقاء، برنامه های پایش بهره برداری اقدامات کنترلی، اعتبارسنجی برنامه ایمنی آب، تدارک دستورالعمل های مدیریتی، برنامه های پشتیبان برنامه ایمنی آب و برنامه بازنگری را در بر می‌گیرد.




به گزارش وب دا یاسوج، ستاد استانی برنامه پروفایل ایمنی آب، با حضور معاون فنی معاونت بهداشتی، مدیر سلامت  محیط و کار و رئیس گروه سلامت  معاونت بهداشتی، نمایندگانی از شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی استان ،مدیریت جهاد کشاورزی استان ،میراث فرهنگی و گردشگری استان، اداره کل محیط زیست استان ، آب و فاضلاب، آب منطقه‌ای، شرکت نفت،شهرداری مادوان  ومرکز شهید دامیده بویراحمد و  سایر اعضای کارگروه مرتبط در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان  در تاریخ ۱۴۰۲/۲/۲۵برگزار شد.